12 Ocak 2008 Cumartesi

Sadrazam Lokumu


bugün sizlere oldukça güzel bir tatlı çeşidi olan


"sadrazam lokumu"

KEK MALZEMESİ:

4 .yumurta


2.5 çay bardağı şeker


1 paket kabartma tozu


2.5 çay bardağı un


KREMASI


1 paket muzlu puding


YAPILIŞI


yumurta ile şekeri köpürene kadar mikserle çırpılır unun içine kabartma tozunu ilave edip küçük bir elekle eleyip karıştırılır kek malzemesini dikdötgen bir fırın tepsisine döküp 170 derecede pişirilir sonra pudingini tarife göre hazırlanır keki piştikten sonra küçük kareler kesilir okareleri ortadan kiye kesilir kızaran tarafına puding koyulup rulo yapılır yapılan rulolar önce süte sonra hindistan cevizine batırılır bir gün buzdolabında bekletip servis yapılır


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: