Benimde çok sevdiğim üzerine fındıklarla süslediğim bir tatlıyı sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.5. Çay bardağı ile kesilir.6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.7. rulo şeklinde sarılır.8. ikiye kesilir.9. tepsiye dizilir.10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Kaynak:
http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/01/gl_tatlisi_.html
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.5. Çay bardağı ile kesilir.6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.7. rulo şeklinde sarılır.8. ikiye kesilir.9. tepsiye dizilir.10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Kaynak:
http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/01/gl_tatlisi_.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder